2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ingyen almát kaphatnak a kisiskolások és óvodások

2010. február 26. 10:08, utolsó frissítés: 10:08

A héten tárgyalta a szenátus oktatási bizottsága azt a törvénytervezetet, amely előírja, hogy a kisiskolások 0,30 lej értékben, novembertől márciusig, azaz maximum 100 tanítási napon keresztül minden nap egy ingyen almát kaphassanak.

A bizottsági ülésen a törvénytervezet módosítása került napirendre, amely értelmében nemcsak az állami iskolákban tanuló diákok kapnának friss almát, hanem minden olyan kisiskolás és óvodás, aki valamelyik felekezeti vagy akkreditált magán iskolában végzi tanulmányait. Az RMDSZ kezdeményezésre történt módosítások egy részét a bizottság elfogadta, a kezdeményezés azon része azonban, amely az óvodásokat is belefoglalta volna az almaprogramba, nem ment át a bizottságon.

A program anyagi fedezetének jóváhagyása a Mezőgazdasági Bizottságot illeti. Fekete Szabó András-Levente, a bizottság titkára elmondta: ők pozitívan véleményezték a kezdeményezést, amely értelmében az almaprogram költségvetésének 75 százalékát az Európai Unió és 25 százalékát a román állam finanszírozná.

Az Európai Unió ezzel szeretné ösztönözni a kisiskolásokat, hogy friss gyümölcsöt is fogyasszanak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS