2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Befolyásolhatja a számítógép-kezelési ismereteket felmérő vizsgát a tanárok sztrájkja

2010. április 21. 14:02, utolsó frissítés: 14:02

Nem jutottak egyezségre a tanárok tiltakozását illetően a tegnapi tárgyaláson Daniel Funeriu oktatásügyi miniszter és a tanári szakszervezetek vezetői, ezért holnap több megyében is sztrájkolnak a tanárok.


A tiltakozási akció miatt több megye vizsgaközpontjában is át kell ütemezni a diákok számítógépes ismereteit felmérő kompetencia-vizsgát: 886 központ közül 750-ben zavartalanul folyik a vizsgáztatás, 136 központban pedig másik időpontot jelölnek ki a diákok vizsgáztatására.

Ugyanakkor 40 központban, ahol ugyan megtartják az ismeret-felmérő vizsgát, a vizsgáztató tanárokat helyettesíteni kell, mivel a sztrájk miatt jelezték távolmaradásukat.

Buzău, Beszterce-Naszód, Bihar, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Maros, Neamţ, Szatmár és Vâlcea megye minden központjában zavartalanul folyik a vizsgáztatás.

A miniszterrel folytatott tárgyalásokról távozó Tudor Spiridon, a Spiru Haret tanári szakszervezeti tömörülés főtitkára tegnap elmondta, a két tárgyalófél pénteken ismét találkozik, mivel technikai kérdéseket kell megvitatniuk: ilyen téma például a tanárok fizetési pótlékai. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS