2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mától közalkalmazottak ezrei állnak sztrájkőrséget a prefektusi hivatalok előtt

2010. június 01. 10:30, utolsó frissítés: 10:31

Várhatóan több ezer közalkalmazott és nyugdíjas vonul utcára és áll sztrájkőrséget a prefektusi hivatalok előtt. Az egészségügyi dolgozók bejelentették, mintegy 10 ezren vesznek részt a megmozduláson, hozzuk a köztisztviselők és a nyugdíjasok is csatlakoznak.


Iaşiban 4 ezer egészségügyi dolgozó és pedagógus vonul utcára, a Temes megyei prefektúra előtt várhatóan több száz ember áll sztrájkőrséget. Fehér megyében, a megyeszékelyen 1500 személy fog tiltakozni a kormány által bejelentett megszorító intézkedések ellen. Brassóban a tanárok csendes felvonulást terveznek, Botoşaniban pedig mintegy 700 személy alkot élőláncot a prefektusi hivatal épülete előtt.

Grigore Pop, a Cartel Alfa szakszervezeti tömb Kolozs megyei vezetője kérdésünkre elmondta, a négy nagy szakszervezeti tömb döntése szerint naponta tíz megye prefektusi hivatala előtt állnak sztrájkőrséget a tiltakozók. A Kolozs megyei tüntetést holnapra időzítették: a közalkalmazottak holnap 13 órakor a Béke (Lucian Blaga) téren találkoznak, majd a perfektusi hivatal felé indulnak, ott pedig sztrájkőrséget állnak.

Pop legalább 10 ezer személy részvételére számít. Elmondta, a pedagógusok, az egészségügyi alkalmazottak, a köztisztviselők, az opera, színház, filharmónia alkalmazottai várhatóan nagy számban jelennel meg a tüntetésen, a kereskedelmi egységek alkalmazottai közül várhatóan kevesebben jönnek el. Hozzátette, a nyugdíjasokat és egyáltalán minden olyan személyt várnak, akik elégedetlenségüket szeretnék kifejezni a kormány által bejelentett megszorítások miatt. (hírszerk./realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS