2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elveszítheti házát az a tulajdonos, aki nem újítja fel a homlokzatot

2010. augusztus 02. 17:06, utolsó frissítés: 17:06

Elveszíthetik a házukat azok a személyek, akik nem hajlandók felújítani a homlokzatot. Erre vonatozóan egy kormányrendelet-tervezetet dolgozott ki a kabinet, amelyben az áll, hogy ha a tulajdonos önszántából nem tesz háza homlokzata rendbetételéért, a polgármesteri hivatal felszólítására köteles lesz a feljavítási munkálatokat elvégezni.


Amennyiben a tulajdonos ezt megtagadja, és a felszólítás kézbesítésétől fél éven belül nem újítja fel a homlokzatot, úgy a polgármesteri hivatal bonyolíttatja le a munkálatokat, amelyeket a tulajdonosnak az elvégzésükig ki kell fizetnie. Amennyiben nem fizetne, végrehajtás következik, ez esetben akár el is veszítheti az ingatlant a tulajdonos.

„Aki nem újítja fel háza homlokzatát, az nem köteles egy olyan ingatlanba lakni, amit nem engedhet meg magának. Eladhatja. Lehet, hogy ez nem a legalkalmasabb pillanat erre, mivel az embereknek nincs pénzük házat vásárolni, azonban a kormányrendeletnek jövő évtől lesznek érzékelhetőek a hatásai” - jelentette ki Ioan Andreică, a turisztikai és fejlesztési minisztérium államtitkára.

A homlokzatok struktúrájának felújítása a falak és a vakolat kijavításából, festésből, a nyílászárók lecseréléséből állna. (gandul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS