2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Új projekttervet és tanulmányt nyújtott be az RMGC

2010. augusztus 25. 15:18, utolsó frissítés: 15:18

Benyújtotta a minisztériumhoz a bányászati projektet és a környezetre gyakorolt hatást felmérő tanulmányt a Roşia Montană Gold Corporation - jelentette be Borbély László környezetvédelmi miniszter Fazekas Sándor magyar vidékfejlesztési miniszterrel közös sajtótájékoztatójában. A Technikai Elemzőbizottság (CAT) szeptemberben vizsgálja majd át a dokumentumokat.


Borbély kiemelte, hogy a két dokumentum átvétele előtt alaposan megvizsgálták a cég területrendezési engedélyét, és megállapították, hogy megfelel a törvény előírásainak. A magyar miniszter azt nyilatkozta, hogy megállapodtak a környezetvédelmi minisztériummal: minden fejleményről értesíteni fogják a szomszédos hatóságokat.

Arra a kérdésre, hogy szükséges-e újrakezdeni a nyilvános tárgyalásokat a Verespatakhoz hasonló projektek esetén, Borbély azt válaszolta, hogy ezeken már túl vannak, a projekt egy újabb szakaszba lépett. Korábban viszont azt mondta, egy új területrendezési engedély új projektnek felel meg, és az elfogadási procedúra minden lépésén végig kell haladnia, beleértve a környezetre gyakorolt hatás nyilvános megvitatását az országban és akár külföldön is.(mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS