2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Boc: a reform nyertesei a PDL, az RMDSZ és az UNPR lesznek

2010. szeptember 11. 12:27, utolsó frissítés: 12:29

A kormány által bevállalt reformok legfontosabb politikai nyertesei 2012-ben a PDL, az RMDSZ, az UNPR és a nemzeti kisebbségek képviselői lesznek, vagyis mindazok, akik most a kormányt támogatják – jelentette ki a PDL vezetője, Emil Boc kormányfő szombaton, a PDL-s polgármesterek és megyei tanácselnökök Drobeta Turnu Severinben tartott találkozóján.

A PDL országos állandó tanácsának ülésén többek között jelen volt Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu és Roberta Anastase.

Boc a találkozó elején az önkormányzatok képviselőinek a decentralizáció valamint az uniós források lehívásának fontosságáról beszélt. A miniszterelnök ugyanakkor elmondta, hogy a PDL felelősséget vállalt a legkeményebb állami reformokért, amelyeknek megvan a maguk politikai ára, de amelyekre nagy szüksége volt Romániának. A reform végén egy olyan államunk lesz, amelyik annyit költ, amennyit kell, hatékony nyugdíjrendszere van, és megoldotta az egészségügyi rendszer és a közigazgatás reformját – fejtette ki beszédében Boc. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS