2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A parlamentbe megy ma Traian Băsescu

2010. szeptember 21. 09:36, utolsó frissítés: 09:52

Együttes ülést tart ma a parlament két háza, mert Traian Băsescu államfőt várják a plénumban, aki 15 órától aktuális problémákról és belpolitikai ügyekről tart beszédet.

A parlamentben különösen feszült a légkör, ugyanis az ellenzék a nyugdíjtörvény elfogadásának módját kifogásolja. Victor Ponta PSD-elnök úgy nyilatkozott, "alig 80 PDL-s és vélhetően néhány független" volt jelen a jogszabály szavazásra bocsátásakor, mégis úgy jelenik meg a kimutatásokban, hogy 170 személy szavazott. A nyugdíjtörvényt emiatt ismét szavazásra bocsáthatják, erről a mai ülésen születik döntés.

A liberálisok kijelentették, nem vesznek részt a mai együttes ülésen, a PSD pedig egy levelet küldött az államfőnek, amelyben felkérte, ítélje el azt a módot, ahogyan a képviselőház elfogadta a nyugdíjtörvényt. Amennyiben az államfő nem tenne eleget a kérésnek, úgy a szociál-demokraták sem jelennek meg.

Traian Băsescu legutóbb tavaly szeptember 15-én mondott beszédet a parlamentben, az államelnöki választások előtt két hónappal, amikor is bemutatta a mandátuma mérlegét, és a jövőbeli terveiről beszélt. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS