2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ is a nyugdíjtörvény újraszavazása ellen szavazott

2010. szeptember 21. 15:22, utolsó frissítés: 15:22

Bár Borbély László környezetvédelmi miniszter azt javasolta, hogy a nyugdíjtörvényt ismét szavazás alá kellene bocsátani, az RMDSZ képviselőházi frakciója ma mégis úgy döntött, hogy az újraszavazás ellen szavaz.

Olosz Gergely, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője kérdésünkre elmondta: "Borbély László nyilatkozata nagyon helyénvaló volt, mert azt szolgálta, hogy a kormányzati pártok képviselői be tudják bizonyítani: valóban megvan az a parlamenti többség, amely a törvényt is megszavazta. Mivel a PSD büntetőjogi eljárással fenyegette a házelnököt, a mai napon az egyeztetések során az a döntés született, hogy az újraszavazás ellen fogunk szavazni, hogy világossá váljon, a kormánypártok támogatják a nyugdíjtörvényt, és így a PSD ne tudja indokként felhasználni a bűntetőeljárás folyamán azt, hogy valamiféle törvénytelenség történt a jogszabály múlt csütörtöki megszavazásakor. A múlt héten és a mai napon is az RMDSZ képviselői megfelelő számban voltak jelen, és leadták szavazatukat mind a nyugdíjtörvényre, mind pedig az újraszavazás ellen."

Elmondta: az ellenzék azt állítja, hogy ez a nyugdíjtörvény rosszabb, mint a régi, de „ki kell hangsúlyoznom: ez a nyugdíjtörvény nem rosszabb az előzőnél. A nyugdíjpont értéke nem változott, sőt, az infláció értékével egyszerre emelik. A tavalyi állapothoz képest ez a nyugdíjtörvény egy plusszot hoz, ami a nyugdíjakat érinti közvetlenül. A másik vita a nyugdíjkorhatárt érintette, de itt is csúsztatnak, mert senki sem mondja azt el, hogy ez a rendelkezés 2030-ban lép érvénybe” - hangoztatta Gergely. Tehát a nők 2030-tól kezdődően fognak 65 éves korukban nyugdíjba menni. „A nyugdíjkorhatárt uniós szinten akarják egységesíteni, ezt el kellett fogadni. Amit az ellenzék felhoz, nem egyéb, mint vádaskodás, ami a médiában jól hangzik, de nincs valós alapja” - hangsúlyozta Olosz. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS