2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A vasúti szakszervezetek elégedettek az új miniszterrel

2010. szeptember 29. 15:23, utolsó frissítés: 15:23

Többórás tárgyalást folytattak a CFR szakszervezetének vezetői az új közlekedésügyi miniszterrel, Anca Boagiuval. A megbeszélések végén mindkét fél arra a következtetésre jutott, hogy nem a leépítésekben rejlik a vasúti vállalat talpraállásának kulcsa.

"Jelenleg azon dolgoznak, hogy ne kelljen kollektív elbocsátásokat eszközölni, és hogy megoldás szülessen az átszervezés és a költségcsökkentés tekintetében. A miniszter asszony a társadalmi párbeszéd híve, és jó szándékai vannak, így jelenleg nem merül fel a sztrájk lehetősége" - nyilatkozta a vasúti dolgozókat tömörítő FSTFR szakszervezet elnöke, Maxim Rodrigo Gabriel.

A nemrég leváltott közlekedési miniszter, Radu Berceanu azt tervezte, hogy 8000 alkalmazott elbocsátásával próbálja korlátozni a vasúti társaságok utóbbi egy évben felhalmozott közel egymilliárd lejes veszteség további növekedését. Boagiu azonban most felülvizsgálja ezt a tervet, és eddigi nyilatkozatai alapján nem a leépítésekben fogja keresni a probléma megoldását. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS