2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyugdíjtörvény-botrány: nem indul képviselőházi kivizsgálás Anastase ellen

2010. október 05. 14:00, utolsó frissítés: 14:00

A képviselőház plénuma úgy döntött, nem indít kivizsgálást Roberta Anastase házelnök ellen, akit az ellenzék azzal vádol, hogy szabálytalanul járt el a nyugdíjtörvény megszavazásakor: a PSD és a PNL képviselői szerint a házelnök, illetve Sever Voinescu titkár elcsalták a szavazást, a nyugdíjtörvényt az ellenzék hiányában fogadták el.

Ma a PNL képviselőházi frakciója egy aláírásokat tartalmazó doktumentumot mutatott be a plénumnak, amelyben egy kivizsgálóbizottság megalakulását kérték. A testületnek az lett volna a tiszte, hogy kivizsgálja, szabályos volt-e a nyugdíjtörvény megszavazása.

A PNL és a PSD által előterjesztett kivizsgálási javaslat ellen 116 képviselő adta le a voksát, 109-en támogatták az indítványt, és heten tartózkodtak.

Egyébként a PSD szeptember 21-én a legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék mellett működő ügyészségnél jelentette fel Anastaset és Voinescut intellektuális csalásért, munkahelyi visszaélésért, és megtévesztő nyilvános kijelentéstételért. A feljelentés nyomán bűnvádi eljárás beindítására számítanak a szociál-demokraták. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS