2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Januárban vagy februárban esedékes a Mátyás-szobor átadása

2010. november 11. 16:43, utolsó frissítés: 16:43

November végén vagy december elején fejezik be a kolozsvári Mátyás-szoborcsoporton végrehajtott restaurálási munkálatokat, a műalkotást várhatóan januárban vagy februárban adják át - jelentette be mai, kolozsvári sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor.

A művelődési és műemlékvédelmi miniszter ma többek között a felújítás alatt álló Fadrusz-alkotást is megtekintette, és a kivitelezővel beszélgetett. A restauráló cég illetékese az átadást illetően pontos dátumot nem tudott mondani a tárcavezetőnek, mivel a hátralévő munkálatok menetét az időjárás is befolyásolhatja.

Kelemen Hunor elmondta, a szaktárca 1,5 millió lejjel járul hozzá a szoborcsoport restaurálási költségeinek fedezéséhez. November 16-án, a szaktárcánál kerül sor arra az egyeztetésre, amely során bizonyos technikai-jogi-adminisztratív akadályokat hárítanak el ahhoz, hogy a minisztérium átutalhassa a pénzt az önkormányzatnak.

Egyébként Kelemen ma a Mátyás-szoborcsoport restaurálási munkálatainak megtekintését követően felavatta a Magyar Állami Színház stúdiótermét, amelynek műszaki átadása két évvel ezelőtt történt meg. Ezután Sorin Apostu polgármesterrel is megbeszélést folytatott. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS