2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Könnyített honosítás: több ezer személy kért időpontot a csíkszeredai konzulátuson

2010. november 12. 15:41, utolsó frissítés: 15:41

Több ezer személy kért előjegyzést első héten a könnyített honosítási kérelmének elbírálására csíkszeredai konzulátuson. Az intézményben három ügyfélfogadó asztal fog működni január elsejétől, egyik már április végéig, a másik kettő pedig május elejéig illetve közepéig leterhelt - tudtuk meg Balogh György csíkszeredai konzultól.

Érdeklődésünkre még elmondta, legtöbben szerdán kértek időpontot, de hétfőn reggel két órával az ügyfélfogadás elkezdését megelőzően már többen várakoztak az intézmény előtt.

Becslése szerint egy személlyel körülbelül 45 percet foglalkoznak, de egy 4 tagú családnak valószínűleg csupán 2 órát kell eltöltenie a konzulátuson.

A konzul egyébként felhívta az érdeklődők figyelmét arra, hogy Magyarországon több mint kétezer helyen - gyakorlatilag az összes településen és Budapest összes kerületében - fogadják a könnyített honosítási kérelmeket, így akinek amúgy is dolga van Magyarországon, az inkább egy kis településen próbálkozzon, mert ott valószínűleg várakoznia sem kell. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS