2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bakk-Dávid Tímea a 2010. Európai Év Újságírója díj romániai nyertese!

2010. december 01. 13:10, utolsó frissítés: 2010. december 02. 15:42

Ünnepelünk: Bakk-Dávid Tímea, a Transindex szerkesztője a 2010. Európai Év Újságírója díj romániai nyertese nyomtatott és online sajtó kategóriában! Az Európai Bizottság díját, amelyet az Árvák, szülőkkel - Mi történik a kórházban elhagyott gyerekekkel? című, a Transindexen megjelent riportjával érdemelt ki, december 17-én Brüsszelben veheti át, ahol az európai szintű első három helyezettet külön díjazzák.


A 2010. Európai Év Újságírója” díjat az Európai Bizottság annak érdekében hozta létre, hogy támogassa és elismerje azokat az újságírókat, akik munkájukkal hozzájárulnak a szegénység és a társadalmi kirekesztés iránti figyelem felkeltéséhez, és a jelenségek jobb megértéséhez.

A zsűri indoklása szerint a cikk "felhívja a közvélemény figyelmét egy aktuális és állandó, országos szintű témára, feltárja a romániai egészségügyi rendszer és az újszülöttellátás reformjának szükségességét; empatikusan viszonyul egy olyan témához, amelyről leginkább statisztikák szintjén lehet olvasni; a megközelítés természetes, elnyeri az olvasók bizalmát; a cikk jól dokumentált, és jól illeszkedik a 2010-es európai év tematikájába."

>> Egyenlő eséllyel magyarul is - Sógor Csaba közleménye >>

Bakk-Dávid Tímea 2006 óta a Transindex szerkesztője, 2010-től pedig a Think Outside The Box szerkesztője is.

Kedves Timi, köszönjük, hogy együtt dolgozunk, és gratulálunk!
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS