2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nagy Zsolt: a DNA közleménye jog szempontjából marhaság

2010. december 16. 10:42, utolsó frissítés: 11:06

Jog szempontjából marhaság a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által ellenem felhozott vád: a hatalommal való visszaélés egy kormányhatározat kezdeményezése által – reagált levélben Nagy Zsolt volt távközlési miniszter a DNA tegnapi bejelentésére, miszerint az ún. Posta-ügyben bűnvádi eljárást kezdeményeznek ellene. A közlemény így szól: “…Practic, Zsolt Nagy a iniţiat o hotărâre de guvern cu caracter retroactiv asupra dreptului de proprietate a imobilului din Calea Victoriei nr.133-135”. A DNA szerint a vádlottak hozzájárultak ahhoz, hogy egy, a Román Posta tulajdonában levő ingatlant valós árának töredékéért kapjon meg egy cég.


A volt tisztségviselő válasza a következő: “a fent említett kormányhatározatot a román kormány elfogadta, azaz a kormány egészének szolidáris felelősségét vonja maga után. Előzménytelen az európai joggyakorlatban az, hogy egy minisztert egy kormányhatározat kezdeményezése miatt vádoljanak. Ráadásul a jog alapelve az, hogy nem lehet egyetlen jogszabály (ez esetben egy kormányhatározat) visszamenőleges hatályú! Ezt a DNA ügyészek nem tudják, sőt le is írják, amint az fent olvasható.

A Posta inkriminált társulása 2005-ben történt, az ominózus kományhatározat 2007-ben született! Hogyan is lehett volna visszamenőleges hatálya?! Ráadásul ez a kormányhatározat nem is vonatkozott a telek jogi státuszára! Az már csak viccbe illő részlet, hogy az állam közvagyonáért felelős pénzügyminisztérium láttamozta ezt a kormányhatározatot, valamint 2005-ben többrendben írásban biztosította Postát arról, hogy a telek nem szerepel a állam közvagyonának jegyzékében!

Több mint 4 éve vagyok abban a helyzetben, hogy képtelen vádakkal kell szembesülnöm. Egy mandátumnyi időszak … úgy tűnik még legalább ennyinek kell eltelnie ahhoz, hogy a jelenlegi, politikailag irányított ügyészség másként dolgozzék. (…) Nem kívánom egyikőtöknek sem, hogy ott üljön szemben egy ügyésszel és órákon keresztül ismételt egyszerű kérdésre ne kapjon választ: mivel is vádol, hol van itt törvényszegés?!” (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS