2023. január 31. keddMarcella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sípálya-komplexumot avatnak Borszéken pénteken

2010. december 16. 11:24, utolsó frissítés: 15:54

Elena Udrea régiófejlesztési és turisztikai miniszter, illetve Moldován József távközlési államtitkár részvételével adják át pénteken a nemrég befejezett korszerű borszéki sípályákat. Az önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítmény kormánypénzen épült.


A 2009-ben indított beruházáshoz szükséges 7,4 millió lejt a fejlesztési és turisztikai tárca kiírásán nyerte az önkormányzat, ehhez még 250 ezer lejt pótoltak helyi alapokból.

A sí-komplexum három pályát foglal magába: a Reménység 679 méter hosszú, a Verőfény 726 méter, míg a Prücsök 814 méter. Mindhárom pálya 1072 m magasságról indul, a szintkülönbség pedig 138 m.

A sípályák Doppelmayr felvonóval vannak felszerelve, amelynek kapacitása 720 személy/óra, rendelkeznek hótaposóval, két hóágyúval, amelyek szükség esetén havat állítanak elő egy 4000 köbméteres gyűjtőtóból, mágneskártyás beléptető rendszerrel, illetve éjszakai világítással, amelynek köszönhetően esti sízésre is lehetőség nyílik.

A pályák aljában levő épület egy turisztikai központnak ad helyet, itt sí-kölcsönző, hegyimentő szolgálat, raktárak, illemhelyek és egy 60 férőhelyes vendéglő kapott helyet.

A sípálya-komplexum avatójára december 17-én, pénteken 11 órától kerül sor. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS