2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eckstein indulhat: elnyerte a Kolozs megyei szervezet támogatását

2010. december 17. 15:19, utolsó frissítés: 21:13

A Kolozs megyei RMDSZ mai Megyei Képviselők Tanácsán (MKT) úgy döntött: támogatja Eckstein-Kovács Pétert a szövetség elnöki tisztségének megszerzéséért folyó megmérettetésben.

>> Sérelmezi Kelemen Hunor, hogy hiányában döntöttek a Kolozs megyeiek >>

Mint ismeretes, eddig Eckstein-Kovács Péter és Kelemen Hunor jelezte indulási szándékát, és mindketten kérték a Kolozs megyei RMDSZ támogatását, azonban Kelemen ezt nem nyerte el. 53 megyei képviselő szavazott. Egy küldött két személynek is bizalmat szavazhatott: a voksolás végeredménye szerint 42-en Ecksteint, a Kolozs megyei jelöltet, 19-en pedig Kelement támogatták. (A mondatot pontosítottuk, szerk.) A támogatás elnyeréséhez a szavazatok egyszerű többsége szükséges.

László Attila Kolozs megyei RMDSZ elnök megkeresésünkre elmondta, ha további jelöltek is kérnek támogatást a Kolozs megyei tanácstól, arról a január 24-i ülésen szavaznak. A mai ülés kezdetén azt kellett eldöntenie a testületnek, hogy egyáltalán szavaz-e vagy sem a támogatás ügyében, de végül úgy döntöttek, nem korlátozzák senki indulási jogát.

Eckstein korában bejelentette, csak akkor pályázza meg az RMDSZ elnöki tisztséget, ha a Kolozs megyei szervezet támogatását élvezi. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS