2020. október 20. keddVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyhangú Szilágy megyei támogatás Kelemen Hunornak

2010. december 17. 18:04, utolsó frissítés: 18:04

Tartózkodás és ellenszavazat nélkül döntöttek pénteken a Szilágy megyei RMDSZ Megyei Képviselők Tanácsának bővített ülésén – Kelemen Hunort támogatják az RMDSZ februári, tisztújító kongresszusán.

Seres Dénes, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke úgy fogalmazott: „Kelemen Hunor egy pragmatikus és kiegyensúlyozott politikus, aki a független erdélyi magyar politizálás zászlóvivője. A közösség értékeit és érdekeit tartja szem előtt - tette ezt parlamenti képviselőként, ügyvezető elnökként, miniszterként, és így cselekszik szövetségi elnökként is.”

Kelemen Hunor, aki jelen volt a szilágysági ülésen, megköszönte a bizalmat, a támogatást, kiemelve annak fontosságát, hogy a Szilágy megyei RMDSZ támogatása rögtön a csíki szervezet szándéknyilatkozata után következett. „Szilágy megye minden alkalommal azt mutatta meg az erdélyi magyarságnak, hogy az összefogás, a csapatmunka hihetetlen eredményeket hoz. Nem véletlen, hogy miután a csíki RMDSZ szervezet – amelynek tagja vagyok – biztosított támogatásáról, utána ez Zilahon, Szilágy megyében ismétlődött meg.”

A szövetségi elnökjelölt arról is beszélt, hogy az elmúlt 20 év talán legnehezebb időszakát éltük át. „Sokan elégedetlenek, sokan kilátástalannak látják a jövőt. Sokan megújulást akarnak. Én is megújulást akarok, de ez a megújulás belülről kell jöjjön, a szervezetből. Nekünk van erőnk és elképzelésünk ahhoz, hogy megújuljunk. Az RMDSZ az elmúlt 2o évben megőrizte önállóságát. Ezt továbbra is meg kell tartsuk” - hangsúlyozta a kulturális miniszter.

Kelemen Hunor Zilahon bejelentette, országszerte támogató aláírásgyűjtésbe kezd. Január végéig eljutunk minden erdélyi megyébe, kérve nem csak a helyi szervezetek, hanem minél több magyar ember támogatását. Olyan Szövetségre van szükségünk, amely meghallgatja az embereket, odafigyel gondjaikra, problémáikra. Az aláírásgyűjtés kitűnő alkalom arra, hogy találkozzunk az emberekkel, meghallgassuk gondjaikat” – jelentette ki Kelemen Hunor. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS