2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sérelmezi Kelemen Hunor, hogy hiányában döntöttek a Kolozs megyeiek

2010. december 17. 21:11, utolsó frissítés: 21:14

Sportszerűtlennek és etikátlannak nevezte Kelemen Hunor kabinetfőnöke, Porcsalmi Bálint, hogy a Kolozs Megyei Képviselők Tanácsának (MKT) mai ülése előtt nem értesítették és nem hívták meg az RMDSZ egyik elnökjelöltjét, annak ellenére, hogy személyéről szavaztak az ülésen. A pénteki, kolozsvári ülésen a testület úgy döntött, Eckstein-Kovács Péter indulását támogatja.

Kelemen a hét folyamán minden megyei RMDSZ-szervezetnek küldött egy levelet, amelyben jelöltségének támogatására kérte fel őket - számolt be Porcsalmi, aki szerint tudomásuk volt ugyan arról, hogy Kolozsváron pénteken ülésezik az MKT, de arról nem, hogy szavaznak az elnökjelöltek támogatásáról.

A kabinetfőnök sérelmezte, hogy bár személyre szóló, titkos szavazással döntöttek arról, melyik jelöltet támogatják, az ülésre nem kapott meghívót az egyik jelölt.

Hozzátette: ez az eljárás nem a jelölteket, nem is a megyei szervezetet, és nem is az egyik vagy a másik jelölt indulását támogatókat minősíti, hanem az MKT ülésvezetését, nevezetesen László Attilát.

Kérdésünkre, hogy a fentieket figyelembe véve Kelemen Hunor kérni fogja-e a szavazás érvénytelenítését, Porcsalmi egyértelmű nemmel válaszolt, hozzáfűzve: Kelemennek nem változik a megyei szervezettel való, rendezett viszonya, és a támogató aláírások összegyűjtésekor az ő segítségükre is számít majd. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS