2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Asszisztenseknek, bábáknak szóló útmutatót bocsátott közvitára az egészségügyi tárca

2011. január 03. 16:55, utolsó frissítés: 16:57

Standard ellátási útmutatók alapján dolgozhatnak az új évtől az orvosi asszisztensek és bábák. Az Egészségügyi Minisztérium ma bocsátotta közvitára az erre vonatkozó miniszteri rendeletet, amelyet az Asszisztensek és Bábák Országos Egyesülete dolgozott ki. A tervezet megtalálható a www.ms.ro honlapon.


A tervezetben foglalt standard eljárások hozzásegítik az asszisztenseket, hogy könnyebben, gyorsabban hozzanak szakszerű döntéseket a páciensek érdekében. A 10 fejezet részletesen leírja azon egészségügyi ellátás lépéseit, amelyeket az orvosi asszisztenseknek és bábáknak követniük kell pl. fertőzések ellátásakor, gyógyszeres kezeléskor, gyermekek vagy idősek vizsgálatakor, illetve leírja, mi az eljárás például a beteg megfigyelésekor.

Az útmutató alapjául a legújabb gyakorlati tapasztalatok szolgálnak, és folyamatos frissítés alatt áll majd. Mindezek ellenére, nem helyettesítheti a szakmailag megalapozott döntést az egyes esetekben, a beteg állapotának és a lehetséges gyógymódoknak megfelelően. (sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS