2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem emelkedik a légúti fertőzések száma

2011. január 05. 17:47, utolsó frissítés: 17:47

Az Országos Járványügyi Felügyelet jelentése szerint 2010. december 27. és 2011. január 2. között 5,7%-kal csökkent a légúti megbetegedések aránya: országszerte 52 912 megbetegedést jelentettek és a beutalásra szorulók száma is csökkent - közölte az Egészésgügyi Minisztérium sajtóosztálya.


Ugyanezen időszakban az ország területén nem voltak influenza- vagy egyéb járvány-gócpontok. 3 esetben izoláltak influenza-törzset, egy A és két B típusút, minden esetben felnőtt betegeknél, akik jó általános, komplikációmentes állapotban voltak.

Az Egészségügyi Minisztérium influenza elleni ingyenes oltáskampánya folytatódik: 2011. január 2-ig 1 058 603-an kapták meg a vakcinát, közülük 528 342 személy (a beoltottak 49,9%-a) 65 év feletti. A szaktárca javasolja a lakosságnak, hogy a hideg időben fogadják meg az orvos tanácsát, tartsák be a higiénés előírásokat és oltassák be magukat influenza ellen.

Az Egészségügyi Minisztérium idén 1,3 millió adag influenza elleni oltóanyagot vásárolt a Cantacuzino Intézettől. Az oltáskampány célcsoportjai: a 65 év felettiek, a krónikus, főleg légzőszervi vagy szívbetegségekben, cukorbetegségben vagy más anyagcserezavarokban szenvedők, a vesebetegek, a szociális otthonok lakói, illetve az egészségügyi vagy szociális intézményekben dolgozók, az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának megfelelően. A szaktárca által biztosított ingyenes oltást a háziorvosi rendelőkben és kórházakban adják be. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS