2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A gyergyói MPP is segíti a könnyített honosítási eljárás lebonyolítását

2011. január 06. 13:21, utolsó frissítés: 13:23

A Demokrácia Központokhoz és a Kovászna megyei RMDSZ-hez hasonlóan az MPP gyergyószéki szervezete is tájékoztatást nyújt az érdeklődőknek a könnyített honosítási kéréssel kapcsolatosan. Az ügyfélszolgálat január 10-től indul be - tudtuk meg az MPP helyi irodájától.


Az MPP-iroda hétfőtől péntekig 9 és 13 óra között kereshető fel, kivételt a keddi nap képez, amikor 13 és 17 óra között fogadják az elsősorban az MPP tagságához tartozó, vagy idős ügyfeleket, akik az iratcsomók összeállításában kaphatnak segítséget, vagy választ a felmerülő kérdésekre.

Az irodavezető szerint az alkalmazottak felkészültek a tanácsadásra, hiszen amellett, hogy interneten is utánanéztek a tudnivalóknak, a konzulátusokon is informálódtak.

A Demokrácia Központokkal a gyergyószéki MPP-iroda nem kötött semmiféle együttműködési szerződést. Az irodavezető kérdésünkre elmondta, a Magyar Polgári Párt úgy gondolja, hogy nem lehet megtiltani a segítségnyújtást, ami egyébként teljesem politikamentes. "Azért szeretnénk segítséget nyújtani, mert Gyergyószentmiklóson nincs Demokrácia Központ" - mondta.

Az MPP már újságban és tévéhirdetésben is közzétette a legfontosabb tudnivalókat, azonban szórólapok révén egyelőre nem tájékoztatja a lakosságot. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS