2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eckstein nehezményezi, hogy nem vehet részt a Bihar megyei MKT-n

2011. január 07. 17:06, utolsó frissítés: 17:07

Eckstein egy közleményben sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy a Bihar megyei RMDSZ megakadályozta, hogy részt vegyen a szombati, Nagyváradon tartandó Megyei Küldöttek Tanácsán. "Úgy gondolom, hogy az elnökválasztási kampánynak egyenlő esélyekkel, baráti hangulatban, minél szélesebb körű találkozások mellett kell lebonyolódnia" - írja.


A közleményben Eckstein azt írja, már december 17-én, e-mailen jelezte részvételi szándékát minden olyan gyűlésen, ahol RMDSZ elnök-jelöltként bemutathatja programját, céljait. Igényét egy január 6-i, az elnökségnek küldött átiratban is megerősítette. "Ennek ellenére a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnökétől kapott válaszban a megyei szervezet elnöksége elutasítóan viszonyult a kérésemhez" - írja Eckstein, aki szerint a küldött-gyűlésen résztvevők is meg lettek fosztva attól a lehetőségtől, hogy közvetlenül tájékozódhassanak a jelöltek elképzeléseiről és, hogy párbeszédet folytathassanak az RMDSZ jövőjéről.

"Sajnos nem az első eset, amikor megyei RMDSZ vezetők - Hunyad és Szilágy megye - elzárkóznak a dialógus lehetősége elől. Remélem, hogy az RMDSZ megyei és területi vezetőinek többsége híve marad a belső demokráciának, az egyenlő esélyek biztosításának és a szabad vélemény-nyilvánításnak. Remélem, hogy jelölt-társaimmal együtt, mégis lesz lehetőség egy minél szélesebb körben folytatott nyilvános megmérettetésre Bihar megyében is" - zárja közleményét Eckstein. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS