2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A végéhez közeledik az Építjük Erdélyt közösségi vezetőképzőjének székelyföldi szakasza

2011. január 07. 18:11, utolsó frissítés: 18:11

Csütörtökön, január 6-án elkezdődött az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett „Építjük Erdélyt” 18 hónapos országos képzéssorozat közösségi vezetőképzőjének harmadik, egyben utolsó székelyföldi szakasza. A képzés helyszínéül ezúttal is Csíksomlyó szolgál, ahová ezen a héten is elismert szakemberek érkeznek képezni az egybegyűlt fiatalokat.


„Az elmúlt képzéshetek intenzív munkájának köszönhetően a közösségi vezetőképző utolsó székelyföldi találkozása alkalmával egy olyan összeszokott és felkészült csapattal dolgozhatunk, amely a jövőben az RMDSZ-el és a MIÉRT-el együttműködésben képes egy közösségi vízió- és küldetésmeghatározó szerepet felvállalni és a térségben összhangban tevékenykedni” – állapította meg Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke.

A résztvevő fiatalok ezen a héten az imázs, a kommunikáció, a hálózatszervezés, valamint a közösségi forrásszervezés tematikáiban tehetnek szert elméleti és gyakorlati tudásra. „A záróhét képzésanyaga, amely a kommunikáció különböző aspektusait tárgyalja, kiteljesíti az eddigi hetekben elsajátított ismereteket, továbbá hozzásegíti a fiatalokat ahhoz, hogy a mindennapi gyakorlati szervezői tevékenységük és ezek megfelelő közvetítése által hozzájáruljanak a romániai magyar közösség hatékonyabb érdekképviseletéhez” – fejtette ki az RMDSZ ügyvezető alelnöke, hozzátéve: „a képzéssorozat a partiumi és a szórvány közösségi vezetőképzővel folytatódik, melyek során reméljük, hogy hasonlóan eredményes munkát végezhetünk az új csapatokkal. Ugyanakkor a résztvevők visszajelzéseire alapozva a jövőben további képzéseket tervezünk, bővítve az érintett témák listáját, annak érdekében, hogy egy teljes körű szakmai felkészítést nyújtsunk az ifjúság számára”.

A pénteki nap folyamán a képzésen jelen levő fiatalokat Porcsalmi Bálint, kampánytanácsadó, a Kulturális és Örökségvédelmi miniszter kabinetfőnöke a nyilvános beszéd szabályainak világába kalauzolt. Ezt követően, délután Balázsi-Pál Előd, a Transindex felelős szerkesztője, a Félsziget Fesztivál kommunikációs igazgatója az online kommunikációról beszélgetett a résztvevőkkel. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS