2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Schengen: Román vezetők már korábban tudtak Franciaország halasztási szándékáról

2011. január 08. 12:41, utolsó frissítés: 12:41

A román politikai vezetők tudtak arról, hogy Franciaország el akarja halasztani Románia és Bulgária schengeni csatlakozását. A Mediafax hírügynökség kormányforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Traian Basescu a csatlakozás elhalasztását akarta megakadályozni az Európai Tanácsban tett nyilatkozatával.


Az államfő december 17-én Brüsszelben azt mondta, hogy Románia teljesítette a schengeni csatlakozás feltételeit, és nem hajlandó újabb kritériumokat elfogadni erre vonatkozóan. Traian Basescu azt is mondta, hogy nem lehet Románia az áldozata az Unió jelenlegi problémáinak.

A héten több vélemény is megjelent a nemzetközi sajtóban arról, hogy elhalaszthatják Románia és Bulgária márciusi csatlakozását a schengeni térséghez, miután kiderült: Németország és Franciaország nem támogatja a két ország csatlakozását.

Egy francia hírügynökség a napokban azt állította, hogy jelenleg 12 ország ellenzi azt, hogy Románia és Bulgária a schengeni övezet tagja legyen. A csatlakozáshoz pedig minden tagállam szavazatára szükség van. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS