2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ponta bejelentette a PSD és a PNL-PC szövetségének létrehozását

2011. január 08. 12:54, utolsó frissítés: 12:54

Szövetségre lép a Szociáldemokrata Párt (PSD) a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Konzervatív Párttal (PC) – állítja Victor Ponta. A PSD elnöke blogjában közölte: pártja szövetséget köt a PNL és a PC által alakított jobbközép alakulattal, akikkel közösen kormányoznák az országot 2012-től, és egy 2019-ig szóló politikai programot dolgoznának ki.


A politikai program része lenne az állami intézmények megreformálása, az ország gazdasági rendszerének átalakítása, a munkanélküliség csökkentése, a munkahelyteremtés, a parlament szerepének és struktúrájának átalakítása, illetve becsületének visszaállítása.

A PNL és a PC szerdán döntött arról, hogy új politikai szövetséget kötnek, és jelezték, hogy szeretnék, ha a Szociáldemokrata Párt is csatlakozna ehhez. Victor Ponta már akkor is úgy nyilatkozott, hogy a PSD is szeretné, hogy létrejöjjön ez az együttműködés.

A pártelnök az együttműködési szerződés általa javasolt verzióját is közzétette blogjában, ebben többek közt az áll, hogy a pártok közös jelöltet állítanak a megyei tanácselnöki, a megyeszékhelyek polgármesteri, a szenátus és a képviselőház elnöki, a miniszterelnöki és az államfői tisztségekre. (erdély fm, realitatea, blogponta.wordpress.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS