2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

30 ezer lejre büntették a vásárhelyi polgármesteri hivatalt illegális fakivágásért

2011. február 11. 15:52, utolsó frissítés: 15:52

30 ezer lejes büntetést kapott a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal, mert illegálisan vágta ki a fákat a Bolyai téren. A Környezetvédelmi Őrség az ellenőrzések során azt állapította meg, hogy a fák kivágására vonatkozó rendeletet nem engedélyezte a helyi tanács szakbizottsága.


Claudiu Maior alpolgármester csütörtökön bejelentette, hogy az önkormányzat egyelőre nem fizeti ki a büntetést, és bíróságon óvja meg az erre vonatkozó határozatot. A polgármesteri hivatal azt állítja, hogy ebben az esetben nem volt szükség szakbizottsági engedélyre, mivel sürgősségi eljárással vágták ki a fákat lakossági kérésre. Azt állítja az önkormányzat, hogy a fák öregek voltak, és veszélyeztették a járókelőket és a gépkocsikat, és emellett akadályozták a közlekedést is, mivel a járda közepén nőttek.

A múlt heti fakivágások miatt a civil szervezetek és Borbély László környezetvédelmi miniszter is bírálja a polgármesteri hivatalt. Csütörtökön a Pszeudoszféra emlékmű parkjában közel 200-an tüntettek a polgármesteri hivatal önkényes fakivágásai ellen, a Civitas Nostra szervezet kezdeményezésére. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS