2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Borbély: felelniük kell azoknak, akik elrendelték a marosvásárhelyi fakivágásokat

2011. február 11. 17:13, utolsó frissítés: 17:13

Marosvásárhely zöld területének növelése, a levegőminőség javítása és az utóbbi napokban a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal által véghezvitt törvénytelen fakivágás szerepelt annak a „zöld” kerekasztal-beszélgetésnek a napirendjén, amelyet Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter hívott össze február 11-én a marosvásárhelyi Bernády Házban.


Az eseményen részt vettek a Környezetvédelmi Őrség, a Vízügyi Hatóság, a Környezetvédelmi Ügynökség, az önkormányzat illetékes szakbizottsága, a marosvásárhelyi tanács és a civil szféra képviselői.

Beszédében Borbély megköszönte annak a csaknem háromszáz polgárnak, akik kiálltak a fák védelme mellett és részt vettek a polgármesteri hivatal intézkedései ellen szervezett tüntetésen. A miniszter hangsúlyozta: elsősorban aggódó marosvásárhelyi polgárként hívta össze a találkozót.

A miniszter véleménye szerint a Maros megyei Környezetvédelmi Felügyelőség helyes döntést hozott, amikor 30 ezer lejjel bírságolta a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalt a hársak törvénytelen kivágása miatt, de személy szerint azoknak is felelniük kellene, akik az intézkedések mögött állnak: a polgármesternek, alpolgármesternek, hiszen az ő utasításukra, engedélyezés nélkül, a szakemberek véleményének kikérése nélkül történt a múlt heti „famerénylet”.

Szigorítani kell a büntetéseket, de ugyanakkor szorosabban kell együttműködni a szakemberekkel – figyelmeztetett Borbély László.

A fák megvédése érdekében ki kell menni tüntetni, de sem itt, sem más városban nem lenne szabad, hogy ilyen esetek előforduljanak, itt elsősorban jóérzésről van szó – mutatott rá Borbély László. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS