2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: a vámos-letartóztatások beleillenek a schengeni felkészülési folyamatba

2011. február 15. 13:35, utolsó frissítés: 13:35

A vámosok és határrendészek korrupt hálózatának felgöngyölítése beilleszkedik a román schengeni csatlakozás felkészülési folyamatába - fejtette ki Traian Băsescu. Az államfő a România liberă című napilapnak adott hétfői interjújában értésre adta: nem hiszi, hogy politikai háttere lenne ezeknek a korrupciós ügyeknek, attól tart, hogy szakszervezeti vezetőkhöz vezetnek a szálak.

A lap rákérdezett, hogy a határátkelőkön leleplezett hálózatok nem igazolják-e a schengeni csatlakozást éppen a korrupció miatt ellenző Franciaország és Németország indokait. Băsescu kifejtette: ez a felgöngyölítési akciósorozat szerinte a schengeni csatlakozásra való felkészülési folyamat része, hiszen ezáltal megtisztították az említett határátkelőket a korrupt elemektől. Băsescu közölte: az akciók előkészítése már régóta tartott, a belföldi titkosszolgálat (SRI) már jó ideje gyűjtötte a bizonyítékokat.

Az államfő cáfolta az ellenzéknek azokat a vádjait is, amelyek szerint a vámosok és határrendészek tömeges őrizetbe vétele csupán afféle politikai szemfényvesztés a külvilág számára. Leszögezte: az szociáldemokraták és liberálisok szemében bármely tolvaj letartóztatása politikai ügy. (romanialibera, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS