2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Borbély: a Sapientia marosvásárhelyi campusának területén történt fakivágás legális volt

2011. február 24. 14:57, utolsó frissítés: 14:57

Semmiképp sem hasonlítható össze a Sapientia marosvásárhelyi campusának területén történt fakivágás a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal által végzett „famerénylettel”, hiszen a campus területén levő elöregedett, beteg almafákat szakemberek véleményezése alapján vágják ki, míg a polgármesteri hivatal ép fákat vágott ki, engedély nélkül - mondta Borbély László környezetvédelmi miniszter február 23-án.


A Sapentia Egyetem esetében legális fakivágásról beszélünk, hiszen az egyetem rendelkezett a gyümölcsös-kivágási munkálatok elkezdéséhez szükséges hivatalos engedélyekkel. Továbbá a beteg almafák helyén egy új park létesül, melyben dísznövények is lesznek, míg a polgármesteri hivatal által illegálisan kivágott fák helyén nem marad más csak a kopár föld – hangsúlyozta Borbély László.

Ha adott estben 2 fa kivágására van engedélyed, akkor nem vágsz ki 8-at, mint ahogy a polgármesteri hivatal tette. Mindenkinek be kell tartania a környezetvédelemmel kapcsolatos törvényeket, akik nem tartják be, azoknak felelniük kell tetteikért – mondta a környezetvédelmi miniszter. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS