2021. május 7. péntekGizella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egyesületté vált a csíki kismamaklub

2011. április 07. 12:50, utolsó frissítés: 12:52

Noha már március 1-jétől jogerősen működik, tegnap mutatkozott be egy sajtótájékoztató keretében a Csíki Anyák Egyesülete (CSakEGY). Az eseményen jelen voltak az egyesület alapítótagjai, de Böjte Csaba atya, az Erdély-szerte 2200 gyerek megsegítését felvállaló Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője is eljött.


Az egyesület általános bemutatásán túl az egyesület célkitűzéseiről, a közelmúltban megtartott és elkövetkező rendezvényekről is esett szó.

„Szeretnénk, ha minél több kisbaba születne, az anyukák és a babák szempontjából minél kedvezőbb körülmények között, hogy a szülés-születés élménye egy pozitív élmény maradhasson. Ezen kívül pedig szeretnénk, ha ezek a gyermekek ép, minél jobb hangulatú, szerető családban nőhetnének fel. És nem utolsó sorban azt kívánjuk elérni, hogy gyermekeink testi, lelki és szellemi értelemben véve egészséges emberpalántákká, majd elégedett felnőttekké válhassanak. Ezért úgy gondoljuk, hogy az általunk folytatott és tervezett tevékenységek közös társadalmi érdeket szolgálnak, és ezzel arányos nyilvánosságra tarthatnak számot. Nyitottak vagyunk mindazon kezdeményezésekkel szemben, amelyek hasonló célokat követnek. Népszerűsíteni igyekszünk az önzetelen segítségnyújtást, az önkéntességet, a közösségi szellemet.” - fogalmazta meg az új egyesület célkitűzéseit Albert Homonnai Emőke, az új egyesület egyik tagja. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS