2020. október 31. szombatFarkas
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Corlățean szerint Băsescu és Orbán Viktor egyesült erővel szabadulna meg az RMDSZ-től

2011. április 07. 17:32, utolsó frissítés: 17:33

Titus Corlățean, a PSD alelnöke ma azt nyilatkozta, Traian Băsescu államfő és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke egyezséget kötöttek annak érdekében, hogy kiszorítsák az RMDSZ-t a parlamentből. Ezt a romániai magyarság megosztásával érnék el.

Corlățean, a parlament felsőháza külügyi bizottságának vezetője egy magyarországi látogatást követően tette ezt a nyilatkozatot. "A különböző magyar hivatalosságokkal folytatott beszélgetések nyomán az a határozott meggyőződésem, hogy Traian Băsescu államfő és Orban Viktor miniszterelnök között létezik egy egyezség, akiknek - bár érdekeik különböznek - az a közös céljuk, hogy a romániai magyar választókat egy új magyar párt megalakítása révén megosszák, és ezáltal kiszorítsák az RMDSZ-t és egyéb magyar érdekképviseletet a parlamentből" - így Corlatean.

A szenátor hangsúlyozta, nem szolgálja a Fidesz érdekeit egy erős magyar, román parlamenti éredekképviselet. Inkább kis csoportokra darabolná a magyar közösséget, amelyet így könnyebben tudna kontrollálni, és Fidesz-függővé tenni.

Corlățean szerint ez a manőver hozzásegítené a Fideszt az erdélyi vállalkozásainak akadálymentesebb lebonyolításához. Hozzátette, elképzelhető, hogy Orbán Viktor megkísérli a Fidesz számára begyűjteni a Romániában lakó, friss magyar állampolgárok szavazatait. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS