2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kovászna megye: megjavították az árvíz során megrongálódott gidófalvi hidat

2011. április 15. 17:14, utolsó frissítés: 17:14

Az elmúlt év során az áradások komoly károkat okoztak megyeszerte, hiszen gyakran a nehezen helyreállítható infrastruktúrát mosta el a víz. Ilyen helyzetbe került a Gidófalva bejárata előtt található vasút alatti híd is, amelynek jószerével eltűnt az alapja.

Kovászna megyében több helyen is zajlottak helyreállítási munkálatok, a gidófalvi hidat április 15-én, pénteken adták át. Az ünnepség keretében Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta: „A közel 10 milliárd régi lejes befektetés fontos, hiszen a falu megközelíthetősége múlik rajta. A beruházást teljes egészében a megyei önkormányzat finanszírozta. Ezen kívül további munkálatok is zajlanak, a környéken nemsokára egy újabb hidat adunk át.”

Berde József, Gidófalva polgármestere kifejtette: közel fél év alatt sikerült helyreállítani a károkat, örvend annak, hogy a tavasz első napjaiban már fennakadásmentesen lehet közlekedni a község felé.

A beruházás értéke 914 865 lej, amely tartalmazza a megrongálódott útburkolat és átereszek bontását, 1 485 m2 útkorona előkészítését, 54 darab betonidom-kőből készült áteresz elkészítését 45 méter hosszúságban, védőréteget az út pályaszerkezeténél, egy 11 méteres csőáteresz lefektetését, 383 köbméter alapozást, 267 köbméter betonból készült burkolólapot, 184 tonna aszfalt elhelyezését, valamint az erre kerülő 1 070 négyzetméter kopóréteg öntését. Az út mellett több mint 60 méteren fedetlen árok vezeti a vizet, illetve 198 méter rugalmas szalagkorlátot is elhelyeztek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS