2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Maros megye-szerte népszerűsíti a hivatalbeli többnyelvűséget a CEMO

2011. május 09. 15:37, utolsó frissítés: 15:37

Ezen a héten indul a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) képzés sorozata, melyet a Bethlen Gábor Alap Önkormányzati Együttműködési és Informatika Kollégiuma támogat. A képzések május 10. és 27. között zajlanak a Maros megyei Dicsőszentmártonon, Kerelőszentpálon, Ákosfalván, Erdőszentgyörgyön, Körtvélyfáján, Nyárádszeredában, Szászrégenben, Mezőpanitban és Szovátán.

A Hivatalosan magyarul nevű képzéssorozat célcsoportja elsősorban, de nem kizárólagosan az önkormányzatok hivatalnokai, valamint a helyi tanácsok képviselői és a közigazgatási intézmények közjegyzői, célja tudatosítani a kétnyelvűség fontosságát és annak - a magyar közösség jövőjét érintő - hosszú távú előnyeit valamint serkenteni az önkormányzatok magyar nyelvhasználatát és növelni a magyar nyelven is elérhető ügyiratok és formanyomtatványok számát, elterjedté tenni ezek használatát - írják közleményükbe a képzéssorozat kezdeményezői.

A képzés trénerei és előadói a CEMO munkatársai, a Babes-Bolyai Tudományegyetem nyelvész szakembere, valamint a kolozsvári székhelyű Nemzeti Kisebbségkutató Intézet munkatársa. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS