2022. október 7. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyarországi alapítvány szerzett többségi tulajdont az Udvarhelyi Híradó Kft.-ben

2011. június 02. 14:10, utolsó frissítés: 19:04

Tegnap az Udvarhelyi Híradó Kft.-ben többségi tulajdont szerzett a budapesti bejegyzésű Határok Nélkül a Magyar Sajtóért Alapítvány - áll egy, az Udvarhelyi Híradó Kft. által kibocsátott sajtóközleményben. Az Udvarhelyi Híradó Kft. az Udvarhelyi Híradó, a Csíki Hírlap, a Vásárhelyi Hírlap, a Gyergyói Hírlap napilapok illetve a Székelyhon.ro hírportál kiadója.


Az Udvarhelyi Híradó közleménye szerint a Határok Nélkül a Magyar Sajtóért Alapítvány a Magyarország határain kívüli magyar nyelven folytatott sajtótevékenység, ezáltal a magyar nyelv ápolására jött létre. Az akvizíció célja "az Udvarhelyi Híradó Kft. vezető piaci pozíciójának megerősítése".

A székelyhon.ro-n olvasható sajtóközleményen kívül a "Határok Nélkül a Magyar Sajtóért Alapítvány" szavakra semmilyen találatot nem ad ki az internetes kereső.

Update: a Magyar Köztársaság Bíróságainak hivatalos honlapján, a bíróság.hu
oldalon található Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Névjegyzéke szerint az alapítványt 2010. december 11-én jegyezték be, székhelye Budapesten, az Üllői út 102-es szám alatt található, képviselője Dr. Korda Éva Judit. Korda korábban a HírTV-t működtető Rt. (HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság) vezérigazgatója volt 2005-2007. között, majd igazgatósági tagja 2008. közepéig.

Update: Szakmai körökben tényként keringett az az értesülés is, hogy a nagyváradi Bihari Napló is Tőkés László érdekcsoportjába került. Rais István, a lap főszerkesztője cáfolta az értesülést, a Transindex kérdésére elmondta, semmilyen hasonló trösztön belüli tranzakcióról nincs tudomása.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS