2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elfogadta a szenátus a dohányzás betiltását előíró törvénytervezetet

2011. június 08. 13:47, utolsó frissítés: 13:47

Elfogadta a szenátus a zárt helyeken történő dohányzás teljes betiltását szorgalmazó törvénytervezetet, amelyet Manuela Mitrea PSD-képviselő nyújtott be. Ennek értelmében a dohányzás minden intézményben, étteremben és szórakozóhelyen tilos lenne, kerthelyiségekben pedig csak akkor megengedett, ha a teret egy fal is határolja.

A szenátus viszont az Egészségügyi bizottság által elvetett változatot fogadta el; ebben Tudor Udristoiu PDL-s szenátor javaslatára az is szerepel, hogy a dohányzás megengedett lenne kizárólag 18 éven felüli dohányosok számára fenntartott helyeken.

Manuela Mitrea kiemelte, hogy a dohányzás teljeskörű betiltása már számos országban, ahol bevezették, pozitív következményekkel bírt. Iulian Urban szenátor viszont amellett, hogy üdvözölte a kezdeményezést, figyelmeztetett arra, hogy számos egyéb káros dolog vesz körül minket, és ha mindent be akarunk tiltani, előbb-utóbb “felébredünk, hogy az élethez való jogot is be kellene tiltanunk.”

A törvénytervezetet 58 igen, 29 nem szavazattal fogadták el, öten tartózkodtak. A végső döntést a képviselőháznak kell meghoznia. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS