2021. október 22. péntekElőd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A kismamák munkaerőpiaci integrációját elősegítő képzés indult Kolozsváron

2011. június 13. 16:00, utolsó frissítés: 16:00

Pénteken egy vállalkozás-indítási alapismeretek megszerzését célzó tanfolyammal kezdetét vette a kismamák munkaerőpiaci integrációját elősegítő képzéssorozat, a Centrum projekt, melyet az Életfa Családsegítő Egyesület szervez Kolozsváron.


Hegyi Réka projektfelelős a képzés elején röviden ismertette a programot. Elmondta hogy a három évig tartó projektet a Humán Erőforrás Fejlesztése Operatív Program (POS DRU) finanszírozza, a főpályázó pedig egy Brassó megyei civil szervezet, a Novum Egyesület. A projektben további négy partnerszervezet vesz részt: a Maestra Kft. valamint az Ed Proiect Kft. Brassóból, az Életfa Családsegítő Egyesület Kolozsvárról valamint a Ruralmed Zeletin Egyesület Bákó megyéből.

A képzések elsősorban a nőket, például a gyermeknevelési szabadságon levő, illetve onnan a munkaerőpiacra visszatérő kismamákat célozzák. Az eredeti elképzelések szerint Kolozsváron három témában indul tanfolyam: a vállalkozás-indítási alapismeretek mellett projektmenedzsmentet és üzleti angolt tanulhatnak a kismamák.

A projekt nem kizárólag a képzésekre koncentrál: vállalkozói- és karrier-szaktanácsadás, tájékoztató kampányok és workshopok hivatottak segíteni a kismamákat az elhelyezkedésben. A képzések időtartama alatt a gyermekek felügyeletét is megoldják, illetve bizonyos esetekben más szakmai képzések részvételi díját is meg lehet pályázni. Hegyi kiemelte, a projekten belül minden szolgáltatás ingyenes. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS