2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Băsescu zsarolással vádolja az RMDSZ-t a közigazgatási reform elmaradása miatt

2011. június 30. 09:45, utolsó frissítés: 2011. július 01. 10:21

Zsarolással vádolja az államfő az RMDSZ-t. Szerinte a szövetség politikai válság előidézésével fenyegetőzve akadályozta meg az ország közigazgatási reformját.


"Úgy gondolom, hogy nem korrekt hozzáállás egy kisebbségben levő koalíciós partner részéről az, hogy etnikai érdekek miatt akadályozza meg az ország fejlődését. A magyar kisebbség is része az ország lakosságának" - így Băsescu, aki szerint az RMDSZ azért gáncsoskodik, mert meg szeretne őrizni néhány megyei tanácsot, ahol többségben vannak politikusai.

"A zsarolásnak is vannak határai, a szövetségiek nem fenyegetőzhetnek a végtelenségig azzal, hogy politikai válságot idéznek elő, ha egy olyan reformra kerül sor, amely véleményem szerint csak használhat az országnak. Nem elfogadható, hogy a zsarolásuk miatt szenvedjen az ország lakosainak többsége" - mondta az államfő. Szerinte a közigazgatási reform felvetése nem volt elhamarkodott, hiszen több alkalommal is beszélt már erről a kormányfővel.

A szövetség vezetői június 27-én úgy döntöttek, hogy a közigazgatási reform elhalasztását kérik a kormánykoalícióban. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS