2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nagyértékű hulladékgazdálkodási beruházások indulnak Kolozs megyében

2011. július 08. 17:06, utolsó frissítés: 17:06

Indulhat Kolozs megye integrált hulladékkezelő rendszerének kiépítése és a tordai postaréti vegyipari gyár veszélyes hulladéktárolójának megtisztítása. A Környezetvédelmi Operatív Program által finanszírozott, uniós támogatással megvalósuló fejlesztési tervekre kötött szerződést szombaton, Kolozsváron írja alá Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter, Emil Boc kormányfő jelenlétében.


Kolozs megye integrált hulladékkezelő rendszerének kiépítésével kapcsolatosan Borbély László elmondta: a mintegy 61 millió euró értékű tervből 38 millió euró vissza nem térítendő uniós támogatás, a többit minisztériumi és az önkormányzati költségvetésből fedezik. A fejlesztés eredményeképp Kolozsváron egy modern integrált hulladékmenedzsmenti központ, Szentmihályon, Bánffyhunyadon és Szamosújváron pedig egy-egy hulladékátvevő-állomás létesül. A beruházás a kolozsvári pataréti, a bánffyhunyadi, a szamosújvári, a tordai és az aranyosgyéresi nem EU-konform szeméttelepek bezárásához vezet.

A tordai postaréti vegyipari gyár veszélyes hulladéktárolójának megtisztításáról a környezetvédelmi miniszter kifejtette: a beruházás értéke a legdrágább, meghaladja a 19 millió eurót. A vissza nem térítendő EU-s támogatás értéke több mint 15 millió euró. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS