2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem indítanak bűnvádi eljárást Roberta Anastase ellen

2011. július 19. 13:55, utolsó frissítés: 13:56

Az erről szóló döntését tegnap tette közzé a Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék mellett működő ügyészség. A képviselőház elnökét a PSD jelentette fel tavaly ősszel, amikor a nyugdíjtörvényről szavazott a képviselőház.


Egyébként azzal vádolták Roberta Anastase-t, hogy meghamisította a szavazás eredményeit, a nyugdíjtörvény ezért ment át a képviselőházon. Az ellenzék azt állította, hogy a szavazáskor nem volt kvórum, a szavazás eredményei szerint mégis elegen voltak az ülésteremben.

A vádakat megalapozatlannak találta az ügyészség, ezért zárta le az ügyet. Így a bűnvádi eljárás alól Sever Voinescut, az akkori képviselőházi ülés titkárát is felmentették. Őt bűnrészességgel vádolta az ellenzék. Az ellenzék a nyugdíjtörvény megszavazása után azt követelte a képviselőház elnökétől, hogy mondjon le. Erre úgy próbálta rávenni, hogy hosszú ideig nem vett részt az üléseken. Végül kiegyeztek a kormányzó pártok és az ellenzék, így a képviselőházban újraindult a tevékenység anélkül, hogy Roberta Anastase lemondott volna. (erdély fm/evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS