2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Régióátszervezés: közelednek az álláspontok Kovászna megyében

2011. augusztus 02. 10:28, utolsó frissítés: 11:08

Már augusztusban egy asztalhoz ülhetnek a Hargita és Kovászna megyei önkormányzat RMDSZ-es és MPP-s képviselői, hogy együtt döntsenek Traian Băsescu államfő és a Demokrata Liberális Párt régiósítási elképzeléseire adott válaszról, derült ki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, megyei RMDSZ elnök és Kulcsár-Terza József, Kovászna megyei MPP elnök találkozóján.


Az MPP háromszéki önkormányzati frakciói korábban a két székelyföldi megye tanácsa elé terjesztettek egy-egy határozattervezetet, melyben együttes tanácsülést kezdeményeztek, valamint referendum kiírását javasolják a székelyföldi régió létrehozásáról. A tervezet egyik megyében sem került napirendre, a háromszéki önkormányzat legutóbbi ülésén az MPP képviselői elégedetlenségüket fejezték ki emiatt, majd megállapodtak, hogy Tamás Sándor és Kulcsár-Terza József egyeztet a kérdésről.

A tegnapi találkozó után mindkét politikus úgy nyilatkozott, közös fellépés körvonalazódik az ügyben - írja a Háromszék. Továbbá hangsúlyozták: nem képezi vita tárgyát, hogy a régiósítás ügye nem pártpolitikai kérdés, ezért nem szeretnék politikai síkra vinni a témát. Tamás és Kulcsár-Terza megállapodtak, a párttársaikkal való konzultációk után döntenek a közös tanácsülés megszervezéséről és annak napirendjéről. Az MPP-s vezető ugyanakkor konkrét javaslatot is megfogalmazott a népszavazás időpontjával kapcsolatban, szerinte szeptember végén kellene megszervezni a referendumot, hogy az egyetemisták is szavazhassanak. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS