2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kovászna megye: népszavazást sürget az MPP a székelyföldi közigazgatási régióról

2011. szeptember 09. 13:57, utolsó frissítés: 13:57

A Kovászna megyei önkormányzat tegnapi rendkívüli ülésén Fazakas Tibor MPP-s önkormányzati képviselő arra kérte kollégáit, segítsenek rávenni az RMDSZ országos vezetését, hogy együttes ülésre hívják össze a székelyföldi megyék önkormányzatait. Az ülésen Székelyföld egységéről fogadnának el nyilatkozatot, és népszavazást kezdeményezzenek népszavazást a székelyföldi közigazgatási régióról.

Bizonyos ügyek felülírják a politikai hovatartozást, ilyen ügy az, amikor az államfő és a nagyobbik kormánypárt régióátszervezési elképzelése szerint Székelyföldet be akarják olvasztani egy mamutmegyébe - hangsúlyozta a politikus, aki arra kérte az RMDSZ-es képviselőket, győzzék meg Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnököt és az RMDSZ központi vezetését a lépés szükségességéről. Az RMDSZ-es politikusok kijelentései ellenére a veszély nem hárult el, a régiósítás kérdéséről a miniszterelnök a napokban ismét nyilatkozott - tette hozzá Fazakas.

Henning László, a Kovászna Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke a felszólalásra reagálva elmondta: az MPP frakcióval való egyeztetés során ígéretet tettek arra, hogy megpróbálják meggyőzni Hargita megyei kollégáikat. A Hargita megyei vezetőkkel való jövő heti találkozás során újra beszélni fognak a kérdésről - hangsúlyozta Henning. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS