2023. február 9. csütörtökAbigél, Alex
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Toró T. Tibor: bejegyezték az Erdélyi Magyar Néppártot

2011. szeptember 15. 16:39, utolsó frissítés: 18:49

A bukaresti táblabíróság jóváhagyta az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzését, az EMNP-t bevették a pártjegyzékbe - jelentette be mai kolozsvári sajtótájékoztatóján Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke.


Toró kifejtette: meg szeretnék erősíteni az EMNT és az EMNP stratégiai partnerségét. Elmondta: a párt nem cél, hanem eszköz számukra ahhoz, hogy megszólítsák és visszahozzák a politikai közösségbe azt a több mint félmillió erdélyi magyart, akik különböző okok miatt lemorzsolódtak. A politikus kiemelte: a pártbejegyzést közel 30 ezren támogatták aláírásukkal.

Az EMNT ügyvezető elnöke három prioritást emelt ki a következő időszakra. A pártbejegyzésnek örvendünk, de a következő hetekben a háttérbe fog szorulni a pártszervezés, mert 2-3 hétig a népszámlására fogunk koncentrálni, ez az elsődeleges prioritás az EMNP számára - mondta Toró. A Mikó Imre Tervet, amelyről most kezdődik a társadalmi vita, szintén prioritásként említette a politikus, akárcsak Verespatak ügyét, amely "a párt egyik identitásmeghatározó eleme". Az EMNP egy alacsony költségvetésű, modern és hatékony politikai alakulat lesz - tette hozzá a politikus.

Az Erdélyi Magyar Néppártnak pénteken elnökségi ülése, szombaton pedig választmányi gyűlése lesz Gyergyóban. A párt első kongresszusát még idén, vagy legkésőbb jövő év elején hívják össze - mondta el az EMNT ügyvezető elnöke. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS