2023. január 31. keddMarcella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hagyományos fürdőt újítottak fel és adtak át Borszéken

2011. szeptember 27. 13:24, utolsó frissítés: 13:24

187 ezer lej ráfordítással újították fel a borszéki Tündérkert–Ősforrás hagyományos fürdőt Borszéken. A két évig tartó munka során egy medencét létesítettek, újjáépítettek egy mofettát, kiköveztek, illetve padokkal láttak el egy sétányt. Mik József polgármester az avatóünnepségen elmondta, az elmúlt két hónapban az újjáépített mofettát mintegy ezer turista vette igénybe, és hétvégenként a vendégek mellett számos borszékit látott a sétányokon és a kilátónál sétálni, ami azt jelzi, hogy volt értelme az átfogó felújításnak, azaz a mofetta, a hagyományos fürdő és a közeli jégbarlang sétányokkal való összekötésének.


A 187 ezer lej értékű beruházást Hargita Megye Tanácsa és a város önkormányzata támogatta, és a turisták száma előrevetíti, hogy az építés alatt álló kezelőközpont is hasonló érdeklődésnek örvend majd - áll a megyei tanács által kibocsátott közleményen.

A polgármester szerint a helyi önkormányzat ösztönzésére és a vállalkozók éleslátásának köszönhetően már több szálláshely, villa felújítása is elkezdődött.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök elmondta, Borszék a következetesen alkalmazott, átgondolt turisztikai stratégiával és a megyei tanács támogatásával elérte, hogy ma a térség egyik legjobban fejlődő településévé vált. Borboly szerint a jövőre elkészülő új kezelőközpont, illetve a Borszéket Orotva irányában az európai úttal összekötő 128-as megyei út teljes felújítása a települést továbblendíti a fejlődés útján.

A 128-as megyei út teljes felújítása várhatóan két-három éven belül befejeződik, a kezelőbázis megnyitóját pedig januárra tervezik. "Szükséges azonban a beruházásokat követő turista-fluxust kiszolgáló szálláslehetőségek minőségének javítása és a szolgáltatórendszer kiépítése, ami már a lakosság és a helyi vállalkozók hozzáállásán múlik" – hangzott el az avatón. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS