2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Értesülések: a Krónika napilapnál végbement a tulajdonoscsere

2011. október 10. 15:08, utolsó frissítés: 15:27

Tulajdonoscsere történt a Krónikánál, az erdélyi közéleti napilap már a "Határok nélkül a magyar nyelvű sajtóért" Alapítvány érdekeltségi körébe tartozik. Sőt, a lap szerkesztősége is hamarosan a kolozsvári Septimiu Albini utcai székházból új székházba, az ugyancsak kolozsvári Onisifor Ghibu utcába költözik - értesült a Transindex.


Forrásaink arról is tájékoztattak, hogy az új tulajdonos képviselői a mai nap folyamán találkoznak a Krónika szerkesztőivel. A találkozón feltételezhetően a tulajdonoscsere részleteiről tájékoztatják a munkaközösséget. Az információt a napilap vezetősége részéről Marton Sándor lapigazgató nem kívánta kommentálni, Deák Attilát, a lap vezérigazgatóját pedig többszöri telefonos megkeresésre sem sikerült elérni.

A "Határok nélkül a magyar nyelvű sajtóért" Alapítvány működtetőit, képviselőit, vezetőit sem lehet elérni, mert sem telefonszámot, sem elektronikus postacímet nem tettek közzé. Június 1-jén egyébként ugyanez az alapítvány szerzett többségi tulajdont az Udvarhelyi Híradó Kft.-ben. A kft. az Udvarhelyi Híradót, a Csíki Hírlapot, a Vásárhelyi Hírlapot, a Gyergyói Hírlapot adja ki, illetve a Székelyhon.ro hírportált működteti.

Az alapítványt Budapesten 2010. decemberében jegyezték be. Az alapítvány ugyancsak decemberben 250 millió forintos adományt kapott a Szerencsejáték Zrt.-től. Az üggyel kapcsolatos sajtóinformációkra hivatkozva júniusban a Lehet Más a Politika (LMP) két politikusa, Dorosz Dávid és Karácsony Gergely képviselő úgy nyilatkozott, a Fidesz ezen az alapítványon keresztül épít médiahátteret az Erdélyi Magyar Néppártnak, hogy ezzel saját politikai hátországát biztosítsa. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS