2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Stolojan: az RMDSZ nélkül nem mehet végbe a területi-közigazgatási átszervezés

2011. október 10. 15:37, utolsó frissítés: 16:08

A PDL Európai Parlamenti csoportjának vezetője, Theodor Stolojan szerint nem mehet végbe a területi közigazgatási átszervezés az RMDSZ hozzájárulása nélkül. Az EP-képviselő ezt azok után nyilatkozta, hogy Kelemen Hunor kijelentette, a reform 2012 előtt nem következik be, vagy ha igen, akkor az az RMDSZ nélkül történik meg. Stolojan kifejtette, az RMDSZ támogatása elengedhetetlen a kérdésben, hiszen a PSD sem óhajtja a reform bekövetkezését.


"Az RMDSZ nélkül lehetetlen a reformot végrehajtani. Ha nem jutunk velük egyezségre, akkor ezen a téren semmit sem tehetünk" - jelentette ki Stolojan a PDL vezetőségi ülése előtt. Az EP-képviselő hangsúlyozta, a PDL nem mondott le a területi-közigazgatási reformról, amelynek megvalósításához a teljes kormánykoalíció támogatására szüksége van. Stolojan abban reménykedik, hogy a koalíción belüli tárgyalások révén pártja végül elnyeri az RMDSZ támogatását.

Borbély László, a szövetség politikai alelnöke kijelentette, a területi-közigazgatási reform témájával csak a jövő évi választások után kellene foglalkozni, hiszen jelenleg nem adottak az ennek megvalósításához szükséges feltételek. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS