2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sztrájkőrséget állnak a FSLI-s tanárok az oktatási tárca előtt

2011. november 15. 15:18, utolsó frissítés: 15:18

Mától kezdődően 11 és 14 óra között naponta sztrájkőrséget állnak a Szakszervezetek Szabad Szövetségéhez (FSLI) tartozó tanárok az oktatási minisztérium székháza előtt.

A FSLI azt szeretné elérni, hogy a kormány és a szaktárca gondolja át a tanárok bérezésére vonatkozó politikáját és jövőre ne fagyassz be a pedagógusok béreit.

A tanárok érdekképviseleti szervezete közleményében emlékeztet, a bíróságok határozatai szerint az állam adósa a tanároknak az ezek béreiből levont összegekkel.

A FSLI továbbá követeli, hogy a kormány tegye lehetővé a pedagógusok alkalmazását, hiszen a rendszer oktatóhiánnyal küzd. A szakszervezet azt is nehezményezi, hogy az osztályokban, óvodai csoportokban túl magas a tanulók, illetve óvodások létszáma: van arra példa, hogy egy óvónő felügyelete alá negyven gyerek tartozik, noha a törvény szerint a maximális létszám nem haladhatja meg a húszat. Utolsó követelésként azt fogalmazták meg, hogy a kormány tartsa tiszteletbe az oktatási törvényt és fordítsa az oktatásra a GDP 6%-á. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS