2020. október 27. keddSzabina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Háromszék: átadták a gidófalvi víztisztítót

2011. december 19. 18:24, utolsó frissítés: 18:24

Gidófalván hétfőn adták át az európai uniós szabványok szerint létesített, négy medencéből álló víztisztító állomást. Berde József, a község polgármestere elmondta, a beruházás értéke 2,3 millió lej, amit java részt kormányprogramból finanszíroztak. Az önrész a teljes összeg 3%-a, amit a helyi költségvetésből kellett kifizetnie a községnek. Zoltán, Gidófalva, Fotos-Martonos, Étfalva és Angyalos településeken azok a porták, amelyeken vezetékes víz folyik, a frissen átadott víztisztítótól kapják a szükséges mennyiséget. A polgármester hozzátette, a közművesítést mind a hat faluban folyatják.

Kovászna megyében az idén több mint 100 millió új lejt hívtak le a Környezetvédelmi Alaptól, közölte Lőrincz Csilla, az igazgatóság alelnöke. A roncsautó és a Zöld Ház projektek mellett többek közt egy újabb gidófalvi beruházásra is jut ebből az összegből, tette hozzá.

„A megye minden községében elkészült, vagy épp zajlik a vízvezetés, helyenként a kanalizálás. Fontos az is, hogy Bukarestben van kihez segítségért fordulni, hiszen a szakmai tanácsadás rengeteget jelent. Az eredmények azt mutatják, hogy a fővárosi jelenlét segítsége megtérül: Háromszék fejlődik” – fejtette ki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS