2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lăzăroiu szerint 2013-ban ismét létrejön a PDL-PSD koalíció

2012. január 03. 16:58, utolsó frissítés: 17:02

Sebastian Lăzăroiu szerint az USL támogatottsága tovább csökken a felmérésekben, majd felbomlik. Az államfő volt tanácsosa egyéb jóslatokba is bocsátkozott az RFI-nek: szerinte az őszi parlamenti választásokat követően a PDL szolid többségre vágyik majd, ezért újból létrejön a PDL-PSD koalíció, amelyhez elképzelhető, hogy az UNPR is csatlakozik.

"Már az USL létrejötte óta azt mondom, hogy nagyon nehéz lesz egy pártkoalíciónak vagy egy pártnak a szavazatok több mint 50%-át elnyerni. Az nem kérdéses, hogy az USL támogatottsága csökkenni fog, a kérdés inkább az, hogy ez a csökkenés milyen ütemben megy végbe. Ha júniusig a szövetség támogatottsága 50% alá esik vissza, akkor a logikus következő lépés az lenne, hogy felbomoljon az unió, hiszen elveszíti létjogosultságát. Az USL nem fog szerepelni a választócédulánkon" - jelentette ki a volt államelnöki tanácsadó az RFI-nek.

Lăzăroiu úgy gondolja, hogy nagyobb annak az esélye, hogy a PDL a PSD-vel lépjen szövetségre a választások után, nem pedig a PNL-vel, mivel ez utóbbi nem valószínű, hogy biztosítja a PDL számára a kényelmes parlamenti többséget. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS