2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hargita megye: civilizált szurkolókat nevelnének ki

2012. január 04. 16:13, utolsó frissítés: 17:32

Idén is folytatódik a Hargita Megye Tanácsa Sportklub Egyesületének Ifjú szurkoló című programja, amely lehetővé teszi, hogy a megyében élő hátrányos helyzetű gyerekek nézőként jelen lehessenek a megye sportcsapatainak hazai mérkőzésein.

A Sportklub Egyesület programja révén január 3-án a csíkszeredai Szent Anna Speciális Iskola hét tanulója vett részt a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán lezajlott HSC Csíkszereda–Steaua-mérkőzésen, tavaly decemberben pedig 14 kászonaltízi, illetve kászonújfalusi gyerek egy kosárlabdameccsen szurkolhatott.

Az egyesület elsősorban a falun élő iskolásokat szeretné minél nagyobb mértékben bevonni az Ifjú szurkoló programba, ezért további mérkőzésekre juttatna el csoportokat, a szervezésben számít a sportklubok, polgármesteri hivatalok és iskolák együttműködésére. A program kezdeményezői szerint a fiatalok így megismerhetik és megszerethetik a sportot, és azt remélik, hogy ezáltal több fiatal fog sportolni és egészségesebb életmódot folytatni. A szervezők további szándéka, hogy a résztvevő ifjakból civilizált szurkoló-utánpótlást neveljenek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS