2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Február 25-én tartja alakuló kongresszusát az EMNP

2012. január 05. 13:59, utolsó frissítés: 14:41

Február 25-én, Csíkszeredában tartja alakuló kongresszusát az Erdélyi Magyar Néppárt – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Toró T. Tibor megbízott elnök az EMNP ideiglenes vezetősége tegnap délutáni ülésén hozott döntést.

A kongresszuson a párt szervezési és működési szabályzatát és programjának kiterjesztett változatát fogadják el, ugyanakkor meghatározzák a választási prioritásokat is.

Toró elmondta, a kongresszus megszervezéséig is van még teendő a párt háza táján: januárban folytatódik a helyi szervezetek megalapítása, februárban pedig az EMNP területi szervezetei fognak létrejönni.

A párttörvény előírásai szerint az önkormányzatoknak székházat kell biztosítaniuk minden bejegyzett párt számára, így a szervezetek létrehozásával párhuzamosan az EMNP is beterjesztette ezirányú kéréseit, azonban egyelőre nem jártak túl sok sikerrel.

“Amint megalakul egy szervezetünk, beterjesztjük az illető önkormányzathoz a székházigénylésre vonatkozó kérésünket. Már válaszokat is kezdtünk kapni, nyilván nem biztatóak, nem sietnek az önkormányzatok irodához juttatni a néppártot” – mondta el Toró, aki megköszönte az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak, hogy átmenetileg befogadja székházaiba az általa vezetett politikai alakulatot. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS